QR jednotka

Rozšířili jsme náš systém Elektronické knihy jízd AutoGPS o možnost přidat takzvanou QR jednotku.

O co se jedná?

QR jednotka je virtuální jednotka, která se nikam nemontuje a nemá žádné hardwarové nároky. U této jednotky nejde o real-time sledování, ale podstatné je zjistit, kde se momentálně nachází nebo jakou má poslední polohu označený předmět, věc, stroj a podobně.

Tento objekt, který chceme hlídat, označíme QR kódem. Tento kód vygeneruje aplikace AutoGPS a my jej jen vytiskneme a umístíme na viditelné místo. Jedná se o standardní QR kód, který známe například z vizitek nebo reklamních brožur. V tomto kódu je uložen název, který je pro každou QR jednotku unikátní.

Jak systém QR jednotek funguje?

Princip je velice jednoduchý. Pokud máme již QR jednotku zavedenou, tak v mobilní aplikaci AutoGPS zvolíme možnost sejmutí QR kódu (jednotka se zavádí úplně stejně jako GPS jednotky / trackery, jen se přidá příznak QR jednotka ). Pomocí fotoaparátu v telefonu QR kód naskenujeme / vyfotíme. To je vše. Aplikace již pozná, o jakou jednotku se jedná a k této jednotce přidá aktuální GPS souřadnice z Vašeho mobilního telefonu / tabletu. V systému AutoGPS se takto aktualizuje poslední známá pozice na danou QR jednotku. Počet QR jednotek není nijak omezen.

Kde systém QR jednotek využiji?

Díky své jednoduchosti se dá systém jednoduše využít v širokém segmentu provozů, půjčoven, firem s mobilní technikou nebo autodopravě. Protože jsme celý systém Elektronické knihy jízd AutoGPS vyvinuli a máme již pevnou základnu klientů, není pro nás problém dodělat drobné úpravy na přání zákazníka. Tím celý systém více přizpůsobíme Vašim požadavkům.

Příklady využití

Stavební firma – Větší stavební firma pracuje na několika zakázkách najednou a disponuje větší flotilou stavebních strojů. Do aut, bagrů, jeřábů a jiných mobilních strojů je vhodné dát hardwarovou jednotku pro online monitoring. Pak zde jsou stroje jako plošiny, kompresory, centrály a podobné menších rozměrů, které se nepotřebují pohybovat. Je ale potřeba mít přehled, kde a na které zakázce se jednotlivý stroj / nářadí nachází. Díky QR jednotce stačí při dovezení stroje na stavbu naskenovat kód a dispečer má přehled, kde přesně se nachází. Po té za ně odpovídá místní stavbyvedoucí nebo pověřený pracovník.

Autodoprava – Firma, která vlastní svoje přepravní kontejnery a není nutné on-line sledovaní. Prioritou je přehled počtu na daném místě.

Mobilní WC – Firma dodávající mobilní wc hlavně na festivaly a jiné větší akce. Požadavek je přehled kolik, kdy a kde se momentálně nachází.

Výhody QR jednotek v systému AutoGPS

Přestože se jedná o virtuální jednotku, tak se k ní přistupuje podobně jako ke klasické hardwarové jednotce. Můžeme si na každou zvlášť nastavit servisní interval, upozornění dle geo zón, vytvářet skupiny a podobně. Díky systému AutoGPS je nasazení do denního provozu velice jednoduché a možností uplatnění je neomezeně.

Žádost o cenovou nabídku